Westlede

Crematorium Westlede zorgt voor een waardig afscheid in een serene, warme omgeving voor de nabestaanden, met aandacht en respect voor de laatste wensen van de overledene.

In samenspraak met een begrafenisondernemer kan je bij ons terecht voor een crematie, een uitvaartplechtigheid en/of een koffietafel.

Wij staan met advies en zorg klaar in onze crematoria in Aalst, Lochristi en Sint-Niklaas.

Crematorium Westlede

Crematorium Westlede

In geval van overlijden wens je omringd te worden door een ervaren crematorium. Daarom geven we graag een woordje uitleg bij onze lokale historiek en empathische werkwijze. Maak kennis met Westlede.

Crematoria worden in België vanuit de overheid ingericht. Anders dan een funerarium of een mortuarium, verzorgt een crematorium enkel de verbranding van een gesloten kist en - indien gewenst - de uitvaartplechtigheid en/of koffietafel. Westlede beheert als openbare dienst de Oost-Vlaamse crematoria van Lochristi, Sint-Niklaas en Aalst. Crematorium Westlede maakt deel uit van de InterGemeentelijke Samenwerking, waar 51 van de 60 Oost-Vlaamse gemeenten toebehoren. Daarnaast zijn we ook lid van het Verenigd Netwerk van Openbare Crematoria.

Geschiedenis

Westlede startte met het crematorium Lochristi in 1979. In 2008 kwam er het crematorium Sint-Niklaas bij, en tot slot in 2018 het crematorium Aalst. Onze dienstverlening breidde stapsgewijs uit, van crematies naar uitvaartplechtigheden tot het verzorgen van koffietafels. In Lochristi en Aalst beschikken we bovendien over een eigen begraafplaats met strooiweide.

De naam Westlede verwijst naar de Westlede, de kleine waterloop die door Lochristi stroomt. Deze vloeit samen met de Durme, een zijrivier van de Schelde, om ten slotte uit te monden in de Noordzee. Een klein stroompje, dat het water steeds verder en verder draagt, tot op de laatste bestemming.

Team

Het team van Westlede bestaat uit zo’n 70 medewerkers, verspreid over de drie vestigingen. De directie, raad van bestuur en algemene vergadering overzien het bestuur en de algemene werking. Stafmedewerkers staan in voor IT, personeelszaken en technieken. De diensthoofden en ploegbazen sturen de regie en techniekers aan om samen de dagelijkse werking in goede banen te leiden. Het administratieve team ondersteunt begrafenisondernemers en beantwoordt vragen van nabestaanden. Onze onderhoudsploeg en tuinmannen houden onze gebouwen en domeinen in topconditie. Samen zetten we ons in voor een sereen, waardig en warm afscheid voor iedereen.

Maxi-Poort

De Asbestwaarnemer

26 oktober 2023

Freelux

Lees meer over Freelux.

JL Group

Touch of Wellbeing

Lees meer.

Discobar Skylight

TattooClear

TattooClear is gespecialiseerd in het verwijderen van tattoos, pigmentvlekken, littekens en PMU. Vertrouw op onze expertise in laserbehandelingen.

Bewust Genieten

The Shelter

Hypno Focus

HR.chitects

Rydo

Meer info over Rydo.

Lambrechts Tuinmachines

Dpla

Op zoek naar een expertisebureau voor plaatsbeschrijvingen? Welkom bij Dpla!

Vercamer Davy Verwarmingstechnieken

Meer info.

Elke Thoelen

Puur Reizen

Welkom bij Puur Reizen, jouw reisbureau voor rondreizen in Zuid-Afrika, Tanzania, Namibië, Botswana en Costa Rica.

Walk in Trust

All Flooring System FR

Plus d'information

BleuBlue

FLOW zwembaden

Cryoslim

Meer info.

Laser Vision Clinics

Hasqo dakwerken

BK Concept

Wenst u een totaalrenovatie uit te voeren? Renovatiebedrijf BK Concept is gespecialiseerd in alle renovatiewerken.

IQ Plumbing

Ontstoppingsdienst nodig? IQ Plumbing is 24/7 beschikbaar om u uit de nood te helpen.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x